29-30 juni arrangeras stadsfesten Dalecarlia Music Festival för första gången i Borlänge. Två dagar av musik och glädje mitt i Borlänge centrum. Området byggs upp på Ovanbroparkeringen, Liljeqvitska Parken samt inne på Liljan. Ca 18 artister kommer spela på tre scener under två dagar.

Ovanbro scenen:

På vår stora scen kommer några av Sveriges och världens artistelit att spela. Tre akter per kväll underhåller med hits som ingen kan ha missat.

Parken scenen:

Vi tar party till en ny nivå. Här dukar vi upp bord med sittplatser och några av Sveriges bästa partyband kommer dundra av hits medans ni kan kyla ner er med en god öl och äta något gott från något av alla våra matstånd.

Liljan scenen:

I samarbete med Dala-pop och Studiefrämjandet spelar några av Dalarnas bästa band på vår inne scen. Här kan du även roas av uppcoming akter från hela Sverige samt dansa till den bästa klubbmusiken när natten börjar närma sig.

Hur föddes idén?

Liljan har under flera år arrangerat olika former av kulturarrangemang på Liljan och utanför Liljan. Förra året arrangerades Liljans första utomhus arrangemang vilket gav mersmak för denna typ av arrangemang. Arrangemanget blev lyckat och man hade ett gott samarbete med myndigheter och lokala partners.

I flera städer som Borlänge så arrangeras det under sommaren ett flertal kulturarrangemang, ofta med lyckade resultat för alla. Bland annat så arrangeras det tre olika ”fester” i Falun med olika inriktningar på målgrupp, Granny Go Street, Sabaton Open Air samt Å-festen. Borlänge har länge utmärkt sig som en kultur och musikstad men under sommarhalvåret så sker endast ett stort arrangemang med en form och inriktning.

Efter att har analyserat marknaden samt undersökt vad det finns för potential i Borlänge så har vi kommit till slutsatsen att Borlänge kan utvecklas som musik och kulturstad med mer arrangemang, framförallt i stadskärnan, där merparten av arrangemangen i andra städer arrangeras.

Under v. 26 2018 så arrangeras Dalecarlia Cup på sportfältet i Borlänge och lockar flera tusen fotbollsspelande barn. Många av dessa barns föräldrar bokar hotell i Borlänge och kollar på sina barn under dagarna. Under lång tid fanns det något som hette Borlängefesten som skedde under samma vecka. Nu finns ingenting.

Med detta i tanken samt Liljans ambition av att utveckla och utöka sin verksamhet så har en idé fötts.

Vi vill arrangera en stadsfest i Borlänges stadskärna med åldersgräns 18 år. Vi tror att det finns potential att locka minst 5000 besökare per dag i två dagar, fredag och lördag

TOP