David Makay

ORIGIN: UK
GENRE: TRAP / FUTURE BASS
WEBSITE: WWW.WEBSITE.COM

EUROPE

Europe är ett av de mest framgångsrika hårdrocksbanden genom tiderna i Norden, med över 25 miljoner sålda album världen över och oförglömliga låtar som "The Final Countdown", "Rock the Night” och "Carrie". Men trots dessa historiskt stora hits fortsätter de även att leverera nytt material. 2015 kom albumet ”War of Kings” som gick direkt in på albumlistans andraplats och innan 2017 var över släpptes deras elfte studioalbum ”Walk the Earth”. I sommar välkomnar vi Joey Tempest, John Norum, John Levén, Mic Michaeli och Ian Haugland till Borlänge, som vi längtar!

STONEWALL NOISE ORCHESTRA (S. N. O)

Albumaktuella, stekheta hårdrocksbandet STONEWALL NOISE ORCHESTRA (S. N. O) Kommer till Dalecarlia. Förra skivan THE MACHINE, THE DEVIL AND THE DOPE hyllades i Europa. Första plattan med Micke Eriksson på gitarr och Tony Josefsson på sång. Är det i år dom slår igenom på allvar? Mycket tyder på det.

JANA

Jana Alexa, Borlänges helt egna rn’b/pop-sångerska. En av världens största producenter har kallat henne ett musikaliskt geni och med hennes egenskrivna låtar vill hon förmedla budskap, känsla och storys. Med låtar aktuella som Naked & nya singeln We got something, har Jana Alexa över 500.000 streams på Spotify och itunes, och kör sitt första uppträdande sedan 2014 på Dalecarlia Music Festival.

CUBRA

Wiiihoo!! Efter succe spelningen som förband till Kaliffa så är Cubra tillbaks!! Som vanligt blir det galet gung, allsång och ett leende på läpparna! Vi syns där!!

ALPHAVILLE

Med låtar som ”Big in Japan” och ”Forever Young” skrev den tyska gruppen Alphaville in sig i musikhistorieböckerna på 80-talet. Totalt har bandet släppt sju stycken studioalbum varav det senaste släpptes så sent som i förra året I sommar får vi uppleva dessa legender i Borlänge, kommer bli magiskt!

KAPTEN RÖD

Kapten Röd ut på festivalsommarturné. I sommar ger sig Kapten Röd ut på en stor festivalsommarturné som sträcker sig från norr till söder och idag släpps de första datumen i turnén dit fler städer snart tillkommer. Björn Nilson, känd under sitt artistnamn Kapten Röd, har sedan långt innan debutalbumet 2007 varit en lysande liveartist. 2012 vann han Guldmicken samt årets artist på P3 Guld och med tiden har han även blivit en av Sveriges mest älskade artister. Förra sommaren gav han sig ut på turnén Hundralappen – där alla biljetten kostade endast 100 kr. Turnén var minst sagt välbesökt och succén ett faktum och finalen blev utsåld på Slottsskogsvallen med 20000 personer och turnén fick strax därefter en extrainsatt avslutning i i Globen i Stockholm som också fylldes i december och Kapten Röd nominerades återigen till P3 Guldmicken som årets liveartist 2017. I sommar är det så äntligen dags för Kapten Röd att åka ut på en stor festivalturné och de första datumen släpps idag. ”Jag har längtat så länge efter att få komma tillbaka till Dalarna, det var 7 år sedan sist. Att få komma dit med hela gänget och spela dessutom, är ju den bästa drömmen. Jag längtar!” - Kapten Röd

ASTRAL DOORS

Astral Doors släppte nyligen sitt åttonde album, "Black Eyed Children", vilken blev bandets största försäljningsframgång någonsin i Tyskland där man gick in på den officiella Tyska topplistan för första gången i bandets historia. Bandet har därefter spelat mycket live, både i utlandet men främst i Sverige där man turnérat med både Hammerfall och Dream Evil. Nu återvänder Borlänges hårdrockshjältar till hemmaplan och Dalecarlia Music Festival för en exklusiv spelning.

GAUPA

Ur höstmörkret föddes skogskatten Gaupa. Det Falu-baserade bandet har rötterna i stonerrocken men blandar fritt mellan Folkmusik och Doom. De är aktuella med "The Drunk Autopussy Wants to Fight You" och kommer vara en frisk fläkt i Rockbruset på festivalen. Bandet består av medlemmarna Emma Näslund - Sång David Rosberg - Gitarr Daniel Nygren - Gitarr Erik Jerka Sävström - Bas Jimmy Hurtig - Trummor

TOP